5 skäl att resa med din flickvän i Turkiet

Just nu är ett utmärkt tillfälle att återupptäcka glädjen i att resa med din flickvän i Turkiet. Visste du exempelvis att flera turistorter i Turkiet har restriktioner för ensamma män eller män i grupp? Detta på grund av stökiga resesällskap med svensexor och killkompisgäng. Res därför till Turkiet med tjejen istället för grabbarna. Detta är ett utmärkt sätt att tillbringa kvalitetstid med din flickvän samtidigt som du upptäcker Turkiet!

Upplev historisk kärlek

Upptäck otaliga andra pars berättelser under 10 000 år av nedtecknad historia! Süleyman I och Hurrem, eller varför inte Trojanska kriget! Detta krig som startades för att en man blev kär (enligt myten). I dag är det fortfarande möjligt att besöka Troja och andra historiska platser där kärlekshistorier har ägt rum. Känn dig inspirerad av gamla sagor som Orfeus och Eurydike.

Upptäck naturen i Turkiet

Turkiet har fantastiska möjligheter att utforska naturen tillsammans med din flickvän. Variationen av landskap gör att du kan se allt ifrån stadens myller till vackra böljande berg. Eller gräv ner tårna i fantastiska stränder utmed den ljuvliga Medelhavskusten! Med en lång kust och varmt klimat är Turkiet perfekt för en parsemester.

Arkitektur

Gå vilse i gamla ruiner som fortfarande har hemligheter att berätta, eller se nyskapande arkitektur i Istanbul. Staden är fylld med gammal och ny historia. Och här finns massor av fina och romantiska fik där ni kan prova på turkiskt kaffe.

Spa som på romarnas tid

Ät, andas och lev turkisk njutning in i minsta detalj med turkiska hamam-spa! På dessa spa tvättas huden grundligt och både du och din partner kommer komma ut ännu mer glänsande än när ni kom in.

Lär dig ny historia

Lär dig om en gammal kultur, men på ett helt nytt sätt genom hennes perspektiv. Upplev en av de platser där civilisationen föddes. När jorden fortfarande hade mammutar, glaciärer som täckte flera länder och sabeltandade tigrar!