Varför du bör resa till Tokyo innan du åker någon annanstans

”När du tänker på idén om en semester, vad är det då du tänker på? En sandstrand med palmer och kristallklart vatten? Eiffeltornet i Paris eller Colosseum i Rom? Eller kanske dina tankar går till Japan. Du kanske tänker på körsbärsblommor och tempel eller sushi och sake. Tokyo har varit ett populärt resmål för resenärer från hela världen sedan 1869 då staden öppnades för internationell handel.

Tokyo har så mycket att erbjuda för alla typer av resenärer; det är dessutom en extremt säker stad! Du får alla dina grundläggande behov tillgodosedda utan att ens behöva lämna denna vidsträckta metropol. Bara matlivet gör ett besök värt det – det finns så många restauranger som serverar läckra traditionella rätter som ramen eller okonomiyaki (en typ av pannkaksomelett med toppings) och som bara väntar på att du ska prova allt på deras meny.

Här finns också några av de mest ikoniska landmärkena i världen och anses vara en av de säkraste och lättaste platserna för utlänningar att besöka. Med sin rika historia och kultur är Tokyo olik alla andra städer på jorden och bör stå högst upp på varje resenärs lista 

Tokyo erbjuder också många möjligheter för människor som älskar mat eller mode; det finns otaliga Michelin-stjärniga restauranger bara i Tokyo, utan att räkna med dem som finns i närliggande regioner som Kyoto eller Kanazawa. Harajuku-distriktet är känt över hela världen eftersom det har ett unikt gatumode som du inte hittar någon annanstans i Japan.

För dem som är intresserade av arkitektur finns det många museer i Tokyo som ägnar sig åt detta ämne. Det finns också ett målerimuseum med Japans största samling av målningar och konstskatter.

Tokyo erbjuder helt enkelt något för alla och bör stå högst upp på din lista när du planerar vart du ska åka härnäst! En resa räcker inte – försök att besöka staden igen!