Vem reser mest?

Resestatistik

Har du någonsin undrat vem som reser mest? Män eller kvinnor? Är det affärsresenärer eller fritidsresenärer? Detta är några av de frågor som vi ska försöka besvara! Låt oss ta en titt på några intressanta resultat från SCB.

År 2015 hade 61 % av alla som var 16 år eller äldre tagit en semester på en vecka eller mer under de senaste 12 månaderna. År 2008 hade 58 % gjort det.

60 % av de personer som tog en semester inom Sverige gjorde det under en vecka eller mer. 63 % av personer från Europeiska unionen (EU) gjorde detta under minst en vecka.

De flesta som reste förra året var unga. Ungefär 75 % av kvinnorna i åldern 16-24 år reste på semester, men denna siffra sjunker till 30 % för kvinnor i åldern 74 år och äldre. Och för män i samma åldersgrupp var det 40 % som åkte på semester. Procentandelen minskar också gradvis från 15 % 2012.

24 % av kvinnorna och männen hade inte gjort någon semesterresa under det senaste året. Och 26 % av de ensamstående mammorna åkte på semester, medan 15 % av mammorna som är gifta eller bor tillsammans med någon gjorde det.

Unga, ensamstående kvinnor reser mer än någon annan. Varför? Vi vet inte varför de gör detta. De kanske vill ha ett äventyr. Om så är fallet är det bra för dig! Vi uppmuntrar fler människor att göra samma sak. Det är ett utmärkt sätt att hitta nya berättelser och lära sig om saker som är nya och annorlunda!

Du bör ge dig ut på äventyr för att göra ditt liv intressant. Du kanske lär dig något nytt. Så vad väntar du på? Ut på äventyr!